Het manipuleren van Licht door beweging. 

Begrijpen we wat er daadwerkelijk gebeurd wanneer we het licht dimmen? Wat kan dimmen van licht zijn wanneer het onderdeel wordt van het ontwerp? Dit zijn enkele vragen die VANTOT aanzette tot het ontwerpen van Exploded View, een reeks licht sculpturen gebaseerd op de invloed van beweging.

 

Deze serie lampen laat zien dat de kern van het dimmen van licht het verplaatsen van de lichtbron is. Tenslotte is het 's avonds niet de zon die uit gaat, maar de aarde die zich verplaatst ten opzichte van de zon. De uiteindelijke collectie bestaat uit Cumulus - dimmen door lagen -, Eclipse - het geheel verbergen of vrijlaten van licht -, en Lunar - een lamp die speelt met reflectie -.

 

Download catalogue

 

 

Jaar: 2014

Ontwerp: Sam van Gurp
Foto: Studio & Ronald Smits

Tekst: Julie Trienekens

 

 

 

Cumulus (dimmen)

Door verschillende kappen dim je het licht. Hoe meer kappen over elkaar schuiven hoe minder de lichtintensiteit. Ze worden uit elkaar getrokken als een exploded-view tekening. 

 

Eclipse (verduisteren)

In deze variant is het lampje een duveltje in het doosje. Wanneer het lampje zich in de kap bevind straalt er bijna geen licht. Wanneer je het lampje uit het kapje trekt straalt er direct een lichtbundel je ruimte in. 

 

Lunar (reflecteren)

Wanneer de lichtbron zich boven de lamp bevind schijnt het licht op het plafond. Wanneer je de lamp onder de kap trekt heb je direct licht op je tafel. 

 Details:

LED’s:
Colour temperatuur:
Lumen:
Voltage:
Stroom:
Stroom verbruik: Led Driver:
Driver:
Input:


Stroom verbruik:
Dimbaar:

Kabel lengte: 

Kabel kleur:

 

Geintregeerde high power warm wit LED
2700 Kelvin
730 lumen
34 volt
350 ma
11,9 watt
 


meanwell PCD-16-350B

200-240 VAC 0.20 A 50/60 Hz
277 VAC 0.15 A 50/60 Hz
(277 VAC voor Noord Amerika)

MAX 40 W
JA - Tronic dimbaar

Notitie: gezien de gebruikte LED adviseren wij een dimmer te gebruiken. Het LED licht kan verblindend zijn. Gebruik een geadviseerde LED dimmer voor 200-240 vac, de kwaliteit van de dimmer heeft direct effect op de licht stabiliteit.
tot 4 meter
ZWART