In de 'Passage collectie' komen oude en nieuwe technieken samen. Het traditionele ambacht van hout inleggen is vertaald naar de hedendaagse techniek van het  lasersnijden.  De volledige Passage collectie bestaat uit een tapijt, tafel, bijzettafel, plateau en kamerscherm.

 

Passage tafel is een tijdloos ontwerp. Het tafelblad bestaat uit verschillende kleuren, ingelegd hout waardoor er een grafisch ontwerp zichtbaar wordt. Het blad is gecoat met een blanke, satijn glans topcoating. De stevige, metalen tafelpoten zijn a-centrisch opgebouwd en kunnen gemakkelijk losgekoppeld worden van het blad. 

Op verzoek kan de tafel ook worden geleverd met een blank, eiken blad, zonder grafisch patroon.

 

De tafel kan worden besteld in verschillende maten, bekijk de catalogus voor meer informatie.

 

Download catalogue

 

 

Jaar: 2016

Ontwerp : Sam van Gurp & Esther Jongsma
Materiaal: metalen frame met ingelegd hout of eiken fineer. 

Afmeting: verschillend, op aanvraag. 

tekst: Julie Trienekens

Photo: Ronald Smits

 

> Passage tafel

> Passage tafel

20150515-Passage_plateau-Blauw_1.jpg
> Passage plateaus

> Passage plateaus

20150515-Passage_plateau-Bruin_2.jpg
> Passage detail

> Passage detail

> Passage bijtafel

> Passage bijtafel

Passage is het project waarmee Esther Jongste in 2013 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. 

In Passage komen oude en nieuwe technieken samen. Het traditionele ambacht van hout inleggen is vertaald naar de hedendaagse techniek van het  lasersnijden.  Aanvankelijk bestond de Passage collectie uit dit tapijt en een kamerscherm. Later is de collectie uitgebreid met een tafel, bijzettafel, en een plateau. 

 

 Esther is gefascineerd door drempels en het passeren ervan. Dit tapijt komt voort uit die fascinatie. Op het moment dat je voorbij het tapijt loopt, lijkt het patroon te bewegen. Hierdoor wordt je je bewust van je eigen verplaatsing en ga je een interactie aan met het object. De essentie van een tapijt is dat het een ruimte definieert. Het creëert grenzen zonder muren. Het speelt met de vraag of we Passage nog als tapijt ervaren als het uit 3 dimensies bestaat. En wat voor invloed heeft de materiaalkeuze - hout-  op onze perceptie van het kleed? Lopen we er nog overheen, of limiteert het plots onze bewegingsruimte?