SOLLIANCE_FANFARECLASH_BLACK kopie.png

Sunseeker is een voorstel voor een (straat) verlichting installatie in het Victoriapark in het centrum van Eindhoven.

Het park functiononeert als een route van de stad richting Strijp. Onze visie is dat we dit moeten onderstrepen door een kijklijn te maken door het park: Een straatverlichting installatie. 

 

Meerdere licht objecten zullen zoeken naar de lichtste plaatsen in het park om zonne-energie te verzamelen op een efficiënte manier. De objecten zijn voorzien van een licht sensor om zo te voorkomen dat ze in de schaduw van bomen, gebouwen en wolken hangen. Op deze manier hopen we dat mensen bewust worden van de beweging en zich afvragen hoe zonne-energie werkt en dat dit goed te integreren is in objecten rond je. 

Wanneer het gaat schemeren kan de kijklijn voor een andere interactie worden gebruikt. De kijklijn is je route en leidt je door het park. Een prettige reeks lampionnen. Daarnaast zouden ze de mensen kunnen volgen die voorbij lopen en een interactie teweeg brengen als het veranderen van licht intensiteit, veranderen van kleur. 

Op deze manier creëren we een dag- en nachtervaring. 

22017_solliance_presentation  copy.001.jpeg

 

We zouden graag beginnen met het ontwikkelen van een module. Op deze manier kunnen we het project opschalen zoveel als we willen. We willen beginnen om samen met Solliance te investeren in hoe we de PV aan de bovenkant van de module kunnen vormen. Om een logische en esthetische oplossing te krijgen. We zouden graag het snijden van de PV inplaats van het perforeren onderzoeken om zo een meer geraffineerde PV te ontwikkelen. 

De achterkant heeft ons geïnspireerd om als reflector / diffuser voor de LED lamp te gebruiken. We zullen daarnaast in de beweging moeten investeren om een “hufterproef” voorstel te ontwikkelen. 

 

rol : Ontwerpvoorstel
klant : Gemeente Eindhoven & Solliance
jaar : 2017
anmiatie : Lody van Ackerlin

2017_solliance_presentation  copy.001.jpeg
Screen Shot 2017-10-03 at 13.56.57.png